Informatie Lesbos

E-mail: annelieshintjes@gmail.com – Telefoonnummer: +31 (0) 648809610

Lesbos ligt tussen de eilanden Chios en Limnos, dichtbij de kustlijn van buurland Turkije. Het is het op drie na grootste eiland van Griekenland. Het eiland is dicht begroeid met pijn- en olijfbomen. Het heeft zacht glooiende heuvels en bergen die niet hoger dan 1.000 meter zijn. Het beschikt over een goed wegennet en uitstekende accommodaties voor toeristen. Lesbos staat bekend om de kwaliteit van zijn sardientjes, olijfolie, tafelolijven en kaas.

 

Het is een zeer geliefd eiland dat door veel toeristen bezocht wordt, zowel door Grieken als door niet-Grieken. De hoofdstad van Lesbos is Mytilini, een traditionele stad waar eeuwenoude gebruiken en gewoontes goed bewaard zijn.

Op 92 km afstand van de hoofdstad Mytilini ligt aan de zuidwest kust van het eiland de badplaats Skála Eressós. Het is de geboorteplaats van de dichteres Sapphó. Inmiddels kent Skála Eressós bezoekers van allerlei pluimage. De grote meerderheid van de lokale bevolking is open en tolerant en dat is een van de redenen dat steeds meer mensen de badplaats Skála Eressós weten te vinden.

 

Door een met bomen omzoomde weg bereikt je Skála Eressós aan een schitterend zandstrand met tavernes op houten steigers. De levendige sfeer trekt vele toeristen aan en de kade langs het strand is een aaneenschakeling van pizzeria’s, restaurants en neo-hippie winkels en doet een beetje mondain aan. In de zomer vindt er tal van artistieke evenementen plaats in Skála Eressós. De omgeving is adembenemend mooi, met prachtige bergen en mooie vergezichten op de zee. Het strand van Skála Eressós is bekroond met een zogenaamde Blue Flag, een internationaal toegekend eco-label.